dijous, 12 de març del 2009

El queixal del seny

Avui, mentre dinava, m'he donat compte d'una cosa espantosa: M'està sortint el primer queixal del seny!

Per què? Per què a mi? Si ni tan sols vull tenir-ne, de seny!

Però el mal parit està allà, traient la punteta, aguaitant i enfotent-se'n de mi:
Muahahaha! Lamentaràs molt no haver fet cas a la teva dentista quan tocava!
Perquè fa temps, després d'haver estat 2 anys portant ortodòncia, em van dir que tenia la mandíbula molt petita i que els queixals del seny no tindrien prou espai per sortir, que me'ls hauria de treure abans no fos massa tard, perquè sino tota la dentadura se'm desplaçaria i, per tant, no hauria servit de res haver portat ferros.

Però com coi em volien treure els queixals si ni tan sols m'havien sortit, encara? Llavors em van dir que es tractava d'una petita cirurgia, només m'havien de fer una "finestreta" a la geniva (i quan diuen "finestreta" no estan fent cap metàfora) per treure'm els queixals abans que estiguéssin formats del tot i arrelats.

El que em volien fer no era cap cirurgia!! Era la matança del porc!! (en aquest cas, "porc" sí que és una metàfora). Volien foradar-me la geniva i arrencar-me els 4 queixals de quajo! Així que els vaig dir que anéssin a casa la sogra a destrossar-li la boca de moment, continuaria portant les retencions a les nits. El cas és que ara començo a estar una mica acollonida... I si és veritat que se'm comencen a moure totes les dents i acabo com el Ronaldinho? I si finalment m'han d'acabar treient el queixal?

I és que no hi ha res més terrorífic que la següent frase:
A veure, obre la boqueta...
I tu, l'obres tot el que pots... Però el dentista no en té prou, i continua:
Una miqueta més... una miqueta més... si no l'obres, no puc veure-hi bé!
Que llavors tens ganes de dir-li:
Com vols que obri tant la boca? No recordes que tinc la mandíbula petita?
Però no pots... Perquè, per si no fos prou incòmode estar ajegut en aquella cadira gairebé de cap per avall mentre t'enfoquen la cara amb un llum (que no saps si et faran un empastament o t'abduïran), el dentista fa servir la teva boca de porta-estris per deixar tots els aparells: primer el ganxo, després el mirallet, ara l'espirador, el trepant, la lijadora... i això sense comptar els 7 o 8 dits que també tens fotuts allà dins (els seus i els de l'ajudant).

I és que, abans de començar, et diuen:
Si et faig mal o vols que pari, aixeca la ma...
Però tots sabem que això només ho diuen per quedar bé i perquè et tranquilitzis. Una vegada comencen amb la massacre, ja no paren. Un dia que m'estaven fent un empastament, tant de burxar, tant de burxar, hi havia moments en els que realment em feia mal. Doncs ja podia aixecar el dit, la ma o fer ganyotes de dolor, que el tio no parava. Fins i tot em va semblar veure-li una brillantor especial als ulls.


Però la cosa no acaba aquí, noooo... Mentre tu estas patint com mai, amb la boca desencaixada, les mans agafades als reposabraços i suant com un porc, al molt sàdic no se li acut cap altra cosa que posar-se a parlar de les seves vacances:
Mira, un parell o tres d'empastaments més i ja tindré feta la guardiola per anar-me'n a Mallorca 15 dies. Llàstima que el señor Martínez, el que li hem de col·locar les fundes no tingui visita fins al mes que ve, sino m'hi quedava 15 dies més.
Total! Que d'aquí poc em tocarà anar de visita al dentista per fer-me la revisió de les retencions, i cada vegada que hi he d'anar, m'acolloneixo perquè penso que em trobaran alguna cosa: una càries, un elefant amb paperes... Però ja fa anys que hi vaig i mai em troben res, i no ho sé, ho trobo una mica estrany... Però si em respatllo les dents fatal!


Jo per mi que estan esperant a que se'm faci una càries tan grossa que no hi hagi més remei que arrencar, així podran divertir-se practicant el seu hobby preferit, i de passada, embutxacar-se uns quants dinerons.

2 comentaris:

  1. aquest escrit és, humorísticament parlant, BRUTAL!

    ostres, es que t'hi veus, allà, posat a la camilla aquella, amb rampes a les mandíbules de tant obrir la boca, amb les glàndules salivals creant saliva i l'espirador aquell xuclant... (Vaya, que d'allà poden alimentar una "camada" de hàmsters, de tanta saliva)

    al final, però, te'ls han tret? : /

    ResponElimina
  2. Jajaja, ja veus! O mors ofegat per la teva pròpia saliva o perquè s'"obliden" que tens un espirador bloquejan-te l'única entrada d'aire...

    Sobre els queixals del seny... Què va! Fa anys que insisteixen, però no me'ls penso treure fins que no sigui necessari :)

    M'alegro que t'hagi agradat l'escrit!!

    ResponElimina